Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινές δημιουργίες!


Ουφ!!! Τι ζέστη....
 Που μυαλό για δημιουργίες?...
 Και όμως, οι μικροί καλλιτέχνες ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να βάψουν τα βότσαλα που μαζέψαμε από την παραλία στο μπάνιο μας και αμέσως στρωθήκανε στη δουλειά με κέφι και μπόλικη φαντασία!
  Για άλλη μια φορά η μαμά-θεία θυσίασε πινέλα και τέμπερες για το καλό της "επιστήμης" και της καλλιτεχνικής ανησυχίας των μικρών εξερευνητών του κόσμου μας!
  Αφού περάσαμε με λευκό πλαστικό σε σπρέϋ την πλευρά των βότσαλων που θα ζωγραφίζαμε, μοιράστηκαν οι πλακουτσωτές πετρούλες και μπήκε μπροστά το καλοκαιρινό ταπεραμέντο! ;ο)




 Απολαύστε  τα έργα των μικρών ζωγράφων της παρέας μας!....


...ένας χαμογελαστός αστερίας στον βυθό, ένα καραβάκι σε μια χαρούμενη θάλασσα, ένα παπάκι (λίγο φουτουριστικό)...

 





...ένα κόκκινο λουλούδι κι ένα (ανάποδο) νησί με φοίνικα, ήλιο, θάλασσα και κόκκινη βαρκούλα...


Πάνω, ένα βότσαλο αλά Πικάσο (δεν καταλάβαμε ποτέ τι ήθελε να δείξει...χιχι)




Δίπλα ένας βυθός γαλήνιος χωρίς ψαράκια...





 Στο διπλανό βοτσαλάκι δεν άντεξα, έβαλα κι εγώ το χεράκι μου.... 
 Ένα φεγγάρι μισό που κρέμεται πάνω από την βαρκούλα στα ήρεμα νερά μιας λίμνης παρέα με μια κλαίουσα ιτιά... 
Πόσο μου είχε λείψει η ζωγραφική στα βότσαλα....
 Έχω και μερικά ακόμη που περιμένουν υπομονετικά.... ;ο)
(ξέρω ότι κι εσείς κάνετε υπομονή μαζί μου...χιχι! και σας ευχαριστώ!)

 Και ένα βράδυ μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και η έμπνευση για κάποιες μικρές καλοκαιρινές συνθέσεις!
 Αυτό το σχέδιο το έχετε δει πολλές φορές, φαντάζομαι, σε περιοδικά και  country ή sea-side home design. E, το λιγουρευόμουν, μα δεν είχα τα κατάλληλα βότσαλα. Ή μήπως τα είχα τελικά....? 
 Το πουπουλάκι είναι επίσης κολλημένο και μου άρεσε τόσο πολύ... είναι το contrast που κάνει η ανάλαφρη και απαλή υφή του με το βάρος και τον συμπαγή όγκο των βότσαλων! Το λάτρεψα...

(Με αυτή τη σύνθεση θα συμμετάσχω ξανά στον καλοκαιρινό διαγωνισμό της Βασιλικής  από την όμορφη Κύπρο μας!)






    Μετά σειρά είχε μια ιδέα που ήθελα από καιρό να υλοποιήσω , μα όλο το ανέβαλλα!
 Τελικά ήρθε και γι'αυτήν το πλήρωμα του χρόνου!χεχε! (τίποτα δεν ξεφεύγει...).
 Σε ένα μεγάλο καλάθι έβαλα όσα βότσαλα και κοχύλια είχαμε μαζέψει πέρυσι και φέτος στις παραλίες που κάναμε μπανάκια, ένα ματσάκι "γατούλες" αποξηραμένες ,ένας αστερίας μαζεμένος από τη νονούκα της μικρής μας (δεν θυμάμαι από που ακριβώς, Εύβοια ή Κύθνο) και στη μέση το αγαπημένο μου κηροπηγιάκι με το σαν θρυμματισμένο γυαλί...
 Πάνω αριστερά φαίνεται ένα πορτοκαλί βότσαλο. Το ανέσυρε φέτος ο μπαμπάς μας από τον βυθό και λαμποκοπούσε ολόκληρο! Δεν ξέρω από τι πέτρωμα είναι μα έχει  μια παράξενη σύσταση. Διαφανίζει αρκετά και μοιάζει να'ναι από φυσητό γυαλί ή με ενσωματωμένους κρύσταλλους. Βρεγμένο είναι σαν να αλλάζει διάσταση...


   (Με το καλοκαιρινό μου καλάθι θα συμμετάσχω στον άλλο καλοκαιρινό φωτογραφικό διαγωνισμό του Δελφινοκόριτσου από το νησί της θεάς Αφροδίτης...)






 Άλλη μια μικρότερη συνθεσούλα για το μπαλκόνι μας...




Και τα κακτάκια μου πήρανε θέση επιτέλους σε ένα πήλινο όλα μαζί και με διακοσμητική άμμο περιστοιχισμένα (αυτό το πράσινο μες στην καρδιά μου το'χω!)




   Και τέλος, να μια μικρή συγκομιδή της ρίγανης που έχω σε μια γλάστρα! Είναι η τελευταία ρίγανη που μάζεψε η γιαγιά μου  με τα χέρια της από το αγαπημένο μας χωριό (στην ορεινή Άρτα) και αυτός είναι ο σπόρος που φυτρώνει από τότε στην γλάστρα μας! Η γιαγιά μου έχει 3 χρόνια που δεν ζει πια, μα η ρίγανη της δεν παύει να φουντώνει και να μας προσφέρει το ιδιαίτερο άρωμά της στο φαγητό μας και σε κάθε χάδι μας! Κάθε φορά που την μυρίζω γίνομαι πάλι το μικρό κορίτσι που έτρεχε πίσω από την ποδιά της για να μαζέψω κλωνάκι-κλωνάκι τη ρίγανη που φύτρωνε άγρια στις πλαγιές και γδέρνοντας τα χέρια μου να την κάνω ματσάκια για να έχουμε για τον χειμώνα... Αναμνήσεις από τα υπέροχα παιδικά μου καλοκαίρια!
   Σ' ευχαριστώ, γιαγιακούλα μου! ;ο)

 


 Ελάτε, τρίψτε λίγο κι εσείς στα χέρια σας! 
Είναι τόσο όμορφο το άρωμά της.... 
Μυρίζει.....καλοκαίρι!
 Ακούτε τα τζιτζίκια?..... ε? Για κλείστε τα μάτια και αφεθείτε.....
τζι...τζι...τζι....


 Χαμογελάτε, ε?χιχι...

   Είδατε με πόσο απλά πράγματα χαιρόμασταν, όταν ήμασταν παιδιά?


  Ας το ξαναθυμηθούμε πάλι!  Ξεκολήστε από τον κόσμο των μεγάλων!!! 


 Απλά κλείστε τα ματάκια σας κι ελάτε μαζί μου...να δραπετεύσουμε!

                           χιχιχι.......   ;ο)


                                                                  *Vailie*

33 σχόλια:

  1. πω πω τι ομορφοιες ειναι αυτες..μα τι δημιουργοι..ολοι μαζεμενοι επι το εργον..τα βοτσαλα ειναι το πιο ομορφο παιχνιδι για ολους..και ιδιως για τα παιδια..τελοια τα εργα τους..και οι γωνιες σου κοριτσι υπεροχες..να σαι καλα..να χεις μια ομορφη βδομαδα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρακι μου, ποσο χαιρομαι που σου αρεσουν! Η γνωμη σου μετραει... Σε ευχαριστω!
      Καλη εβδομαδα και σε σενα.... ;ο)

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα όλα!!! Η μικροσκοπική φραγκοσυκιά σου με ξετρέλανε στο πήλινο παρέα με τα άλλα κακτάκια!
    Κι η μυρωδιά της ρίγανης έφτασε μέχρι εδώ... Το ίδιο παθαίνω κι εγώ με το δυόσμο, κάθε φορά που τρίβω το ματσάκι μου αποξηραίνω μυρίζει το σπίτι γιαγιά... Τί όμορφες αναμνήσεις που ξυπνούν οι μυρωδιές!!!
    Καλώς σε βρήκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια και χαρα σε εσενα Μαιρη μου! χιχι! Καλως ηρθες στο σπιτακι μου! Ελπιζω να σου αρεσουν οι μικρες μου δημιουργιες και να περνας καλα οποτε ερχεσαι!
      Η μικρη φραγκοσυκια λεγεται κακτος "μπαγκς-μπανυ" αν δεν κανω λαθος, διοτι τα ας πουμε φυλλα του εχουν το σχημα των αυτιων του λαγου!
      Η μαμα μου εχει λατρεια στα κακτακια, μα τελικα το εχω κολλησει κι εγω το μικροβιο...χιχιχι!!!
      Τους εχω βγαλει και ονοματα! Ο μπαγκς-μπανυ, ο πατσαβουρακος (το μαλλιαρο) και ο φουσκας που ειχε ανθισει κιολας! Για καποιες μερες εβγαζε συνεχεια μωβ ανθακια τοσο μικρουλια και τοσο ομορφα!
      Εχω κι αλλα, μα δεν τα μεταφυτευσα κι ετσι δεν βγηκαν φωτο.
      Σε επιασα με την πολυλογια μου και θα σε κουρασα! πρωτη μερα στο σπιτικο μου... Φιλια και σε ευχαριστω για την βολτιτσα! ;ο)

      Διαγραφή
  3. Καλή μου Βαλί..χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στο σπιτάκι μου..τι όμορφη ανάρτηση , τι συγκινητική η τελευταία παράγραφος με την γιαγιά ,την ρίγανη..τις παιδικές αναμνήσεις...ξέρω πολύ καλά την μυρωδιά αυτή την γνήσιας ρίγανης..κι η μαμά μου έχει στον κηπάκο μας δική της ρίγανη.. όλες οι κατασκευές μου άρεσαν πολύ

    καλή επιτυχία και στους δυο διαγωνισμούς που λαβαίνεις μέρος..είδες τι όμορφη σύμπτωση , σε δύο συμπατριωτούδες Κυπραίες! :)

    σ ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κατασκευή και την συμμετοχή στον δικό μου διαγωνισμό..μου άρεσε πολύ.

    τρέχω να την αναρτήσω

    μάκια και καλά μπανάκια στα δροσερά νεράκια :)
    Διαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινοκοριτσο μου εσυ! Πλακα εχουν οι συμπτωσεις! Και μου αρεσουν κι εμενα οι αναμνησεις!
      Δεν με πειραζει αν δεν κερδισω ποτε στους διαγωνισμους που παιρνω μερος (οχι οτι θα με χαλαγε βεβαιως) μα σκοπος μου ειναι να διατηρω σε εγρηγορση την δημιουργικοτητα μου και να εχω εναν ακομη λογο να δημιουργω πραγματακια!
      Εχω ενα θεμα καθε φορα, αντι να παιδευομαι οταν με τρωνε τα χερια μου να φτιαξω κατι και στο μυαλο μου δεν υπαρχει ακομη εικονα... (πολυ ψυχοφθορο!!!)
      Φιλια λοιπον στις ομορφες (ειμαι σιγουρη κι ας μην εχω δει φωτο σας) Κυπριωπουλες και ευχομαι να ερθει γρηγορα ο καιρος που θα βρεθω σε διακοπες! Εχω αρχισει να χτυπαω κοκκινο... ;ο)

      Διαγραφή
  4. Αγαπητή Vailie, τι όμορφη ανάρτηση! Μου άρεσαν πολύ όλα, από τις πετρούλες μέχρι τη φρέσκια ρίγανη και τα τζιτζίκια! Υπέροχα!! Υπέροχες και οι δύο συμμετοχές σου στους καλοκαιρινούς διαγωνισμούς! Χεχεχε έχει δίκαιο το Δελφινάκι τι σύμπτωση και οι δύο διαγωνισμοί είναι από την Κύπρο :) Χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετέχεις ξανά στον καλοκαιρινό μου διαγωνισμό! Είναι υπέροχη για άλλη μια φορά η δημιουργία σου! Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο και μου άρεσε πολύ σαν ιδέα! Σου εύχομαι καλή επιτυχία και στους δύο διαγωνισμούς και να έχεις μία όμορφη εβδομάδα! Πολλά φιλούθκια :)
    *Πάω να αναρτήσω τη συμμετοχή σου μαζί με τις υπόλοιπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρουλα μου, χαιρομαι κι εσενα και το Δελφινακι της παρεας μας που απολαμβανετε τις λεπτομερειες των αναρτησεων μου! χιχι! Κι εμενα μου αρεσουν οι μικρες πινελιες που κανουν τη διαφορα μερικες φορες!
      Ειδες συμπτωση, ε? Πολυ θα ηθελα καποτε να μπορεσουμε να ερθουμε με την οικογενεια μου για ενα ταξιδι στην Κυπρο, να δουμε απο κοντα τον ηρωϊκο σας τοπο!
      Φιλαακιαααα!!!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Valie.Ειδες ποσο το χαιρονται τα πιτσιρικια?Αλλα και τι καλλιτεχνες!Αυτα θα θυμουνται οταν μεγαλωσουν σαν εμας.Περιττο να σου πω οτι ξετρελαθηκα με την συνθεση με τους αστεριες,και με την μικρο ταξιδι στον χρονο.Φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασια λοιπον! χιχι... ;ο)
      Ναι, αυτα μας μενουν, οσα ζησαμε σαν παιδια και διαγραφουν το μελλον μας, μας ξαναγυριζουν στον χρονο, μας κρατανε απο τις κακοτοπιες της ζωης πολλες φορες...
      Χαιρομαι που περασες! Φιλακια πολλα και σε ευχαριστω! ;ο)

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτική απασχόληση για τα παιδιά η ζωγραφική στα βότσαλα !!! Τα δικά σου έργα είναι όλα πανέμορφα ! Καλή επιτυχία στους διαγωνισμούς και καλό καλοκαίρι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη μου Μαρι-Ανν! Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!
      Καλο καλοκαιρι και σε σσενα! ;ο)

      Διαγραφή
  7. Hola un estupendo trabajo con los niños, las piedras están guapas y las composiciones que has realizado de 10. Feliz verano, un abrazo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τόσο καλοκαιρινή ανάρτηση!Ωραίες συνθέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω καλη μου! δροσερα καλοκαιρινα βραδακια ευχομαι και χαρουμενες διακοπες...
      Ευχαριστω για τη βολτιτσα!
      Φιλια! ;ο)

      -vailie-

      Διαγραφή
  9. Τι όμορφες οι συνθέσεις σου με τα κοχυλάκια! Φαντάζομαι τα κεράκια σας αναμμένα το βράδυ στο μπαλκόνι...τέλεια! τέλος της εβδομάδας(μάλλον!!) ερχόμαστε(μη λέω και μεγάλα λόγια, έτσι έλεγα και τον προηγούμενο μήνα!!)Julie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι συντομα να δεις απο κοντα τα κερακια μας και να απολαυσουμε μαζι την βεραντα μας... Αχ, ανυπομονω!
      ;ο)

      -vailie-

      Διαγραφή
  10. Χαχα τι πλάκα έχουν τα μικρά χεράκια να ζωγραφίζουν στις πετρούλες!! Ζωγράφισε και η μικρή Σοφία? Πολύ όμορφες οι συνθέσεις σου!! Όταν ανάβεις το κεράκι είναι τόσο ρομαντικά.... Αχ τα κακτακια μόλις τα είδα τρελάθηκα!! Και πόσο τους πάει το λαχανί χαλικάκι!!! Αχ μυρίζει γιαγιούλα ε? Εμάς η μυρωδια του καπνού(πριν μπει στο τσιγάρο) είναι που μας θυμίζει τη γιαγιάκα μας!... Πολύ ωραία ανάρτηση!!! Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βεβαια ζωγραφισε!!! δεν υπηρχε περιπτωση να στρωθουν ολοι οι αλλοι κι εκεινη να κοιταει!χαχα!
      Κι εμας μας αρεσαν πολυ και τα κερακια οντως ομορφαινουν τα βραδυα το μπαλκονι μας και οχι μονο!
      Φιλια Αγαθουλινι μου και σε ευχαριστω για το ομορφο σχολιο και τη βολτιτσα! ;ο)

      -vailie-

      Διαγραφή
  11. ξετρελλάθηκααααααα!!!τι ωραίες ιδέες!!!πάω για βότσαλα!!!!φιλάκιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρεξε μικρουλα! Ειναι γεματες οι παραλιες! και λειτουργουν ως αναμνηστικα τον Σεπτεμβρη... ;ο)
      Χαιρομαι που σου αρεσαν!
      Φιλια!
      -vailie-

      Διαγραφή
  12. Καλως ορισες!
    Πολυ καλλιτεχνικη η φωτο στο προφιλ σου! μου αρεσουν τα παιχνιδια με τους καθρεφτες και την φωτογραφικη μηχανη!
    Ευχομαι να απολαμβανεις διακοπουλες..... και απο σεπτεμβρη τα λεμε ξανα!
    -vailie-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ όμορφα περνάτε μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες!!!
    Οι συνθέσεις σου με τα κοχυλάκια μυρίζουν καλοκαίρι είναι υπέροχες.
    Μπράβο σας Vailie μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Θεανω μου!
      Ναι, ηταν ενα πολυ δημιουργικο απογευμα και ολα τα ζουζουνια συμμετειχαν με κεφι!
      Καλο σαβ/κο! ;ο)

      Διαγραφή
  14. Tώρα τι να πω εγώ? Που μου αρέσουν όλα αυτά και θα ακουστούν τα λόγια μου τόσο πεζά και συνηθισμένα!!
    Η δημιουργία με τα βότσαλα, το κάθε παιδί να βγάζει από μέσα του το χρώμα που του αρέσει... οι έντονοι χαρακτήρες τα έντονα χρώματα, οι πιο ήρεμοι τα λευκά, τα κύματα, τους ουρανούς που κρύβουν πίσω από τα μάτια τους...
    ( βάψε με πλαστικό τοίχου ότι θέλεις να ζωγραφίσεις και θα δεις πως στέκονται οι τέμπερες επάνω ) Δείξε τους την άλλη φορά πως να φτιάξουν τα δικά τους χρώματα, τις δικές τους αποχρώσεις ... να δεις πως θα μαγευτούν!

    Να είσαι καλά καρδιά μου και να βλέπω πάντα χαρούμενες
    δημιουργίες δικες σου , δικές τους... όλα τόσο όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λεβινα μου!
      Αυτα τα βοτσαλα επειδη ηταν αρκετα σκουροχρωμα τα περασαμε με ασπρο πλαστικο χρωμα σε σπρεϋ. Πολυ βολικο αληθεια!
      Το κακο ειναι που οντως θυσιασα τις τεμπερες μου (οχι οτι τις χρησιμοποιουσα πολυ). Τωρα που με εχει πιασει οιστρος για να ζωγραφισω...τρωγομαι με τα ρουχα μου και σκαω γιατι ακομη δεν με εφερε ο δρομος μου σε καποιο αναλογο καταστημα για ανεφοδιασμο!
      Αν δεν σκασω στο τελος.... (γιατι "τωρα μου'ρθε, τωρα στασου"). Ελπιζω στο σαβ/κο να καλυψω την απωλεια... :ο)
      Η Ουρανια μου τρελλαινεται να ζωγραφιζει και να αναμιγνυει τα χρωματα! Αυτο το παιδι ειναι σκετο ουρανιο τοξο....(απο ποιον πηρε?χεχεχε!!!) :οp

      Διαγραφή
  15. Έπιασαν τα πινέλα τα πιτσιρίκια και μεγαλούργησαν!!!

    Υ.Γ Αν μπορέσεις να έρθεις θα χαρώ πολύ, να γνωριστούμε κιόλας!!!
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομορφα που ηταν......
      Πολυ χαρηκα, μικρουλα μου!
      φιλια! ;ο)

      Διαγραφή
  16. πανέμορφη ανάρτηση...όμορφες οι συνθέσεις...οι ζωγραφιές στα βότσαλα όνειρο...φιλιά και καλή συνέχεια...με δροσούλα από σήμερα λέει....Δεν ξέρω αν θα κρατήσει αλλά σήμερα το ευχαριστηθήκαμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασπα μου, σε ευχαριστω για την βολτιτσα!
      Ειναι τοσο χαλαρωτικο να δημιουργεις.....
      Καλο σαβ/κο με δροσερες βουτιες! ;ο)

      Διαγραφή
  17. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ vailie MOY!!!!ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!!!ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ!!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Φωτολαμπιδιτσα μου!
      Χαιρομαι που σου αρεσαν οι δημιουργιες μας!
      Ευχομαι εμπνευση και σε σενα!
      Φιλακια καλοκαιρινα! ;ο)

      Διαγραφή