Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Συνέχεια της φωτογραφικής πρόκλησης του Ιουνίου!



Καλησπέρα στην όμορφη γειτονίτσα μας!
 Άπιστη για άλλη μια φορά στο ραντεβού μου, μιας και πως τα καταφέρνω πάντα και είμαι εκτός χρόνου!!!
 Ούτε και θα το καταλάβω ποτέ..... Οι ρίζες της κάκιστης σχέσης  μου με τον χρόνο,  βρίσκονται θαμμένες στην παιδική μου ηλικία, μα ...who cares?! I don't! χαχαχα....
  Η αλήθεια είναι πως παρόλο που με εξιτάρει και μου αρέσει πλυ-πλυ αυτός ο φωτογραφικός διαγωνισμός, είναι και πλυ-πλυ κουραστικό να έχω συνέχεια το νου μου και την φωτογραφική μηχανή ανα χείρας everyday...
 Δυστυχώς δεν είναι το μόνο που έχω να κάνω μέσα στην καθημερινότητα μου και απλά μερικές στιγμές νιώθω ότι είμαι μια μεγάλη μαζόχα που δυσκολεύει κι άλλο τη ζωή της!
 (αλλά μ'αρέσει....άντε βγάλε άκρη!αχαχαχαχα)
 λοιπόν, αυτή η αναρτησούλα έχει την συνέχεια της φωτογραφικής πρόκλησης του Ιουνίου (λεπτομέρειες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:




http://daysofbliss365.blogspot.gr/2012/05/photo-day-explained-greek-group.html 




11.Door=πόρτα


Η πόρτα της κρεβατοκάμαρας μας με ζωγραφιές των παιδιών μας (η πράσινη για τον μπαμπά μας και η από κάτω για την μαμά!)
 Είναι αυτό που αντικρύζω συνήθως όταν ξυπνάω το πρωί, μιας και κοιμάμαι από τη μέσα πλευρά του κρεβατιού μας.
    Παρεμπιπτόντως μου αρέσουν πάρα πολύ οι εσωτερικές πόρτες του σπιτιού μας. Έχουν κι ένα μικρότερο τετράγωνο στο κάτω μέρος με μικρά τετραγωνάκια στις γωνίες του. Είναι από σκούρο ξύλο που κοκκινίζει κάπως όταν πέφτει το φως πάνω τους και έχουν ματ χρυσά πόμολα σε μινιμαλιστική γραμμή (εγώ τις διάλεξα...χιχιχι)
 Τέλος με το θέμα πόρτα!Νομίζω ότι το κάλυψα επαρκώς! Ε?χαχαχα... ;ο)







12.From a low angle=Από χαμηλή γωνία(οπτική)


     Αυτό το περίεργο και ιδιαίτερο φυτό με τον τόσο μοντέρνο και φουτουριστικό σχεδιασμό λέγεται "syngonanthus... κάτι" και έγινε πρόσφατα δικό μου μετά από μια επίσκεψη στο γνωστό σουηδικό κατάστημα... Κάθε μπαλάκι στην κορυφή κάθε κοτσανιού ανθίζει κάποια στιγμή και γινεται έν α λουλούδι σαν του γαϊδουράγκαθου σε μικρογραφία! 
 Με μάγεψε το σχήμα του και τώρα σας αφήνω να το θαυμάσετε...



13. Art=Τέχνη

    Όταν τα δάχτυλα παίζοντας  με δυο κομματάκια καλώδιο δημιουργούν ένα δαχτυλίδι (η φωτο το αδικεί, μα βιαζόμουν...)  τότε αυτό το λέω "τέχνη"!!!
 Πρόκειται για μια σειρά δαχτυλίδια φτιαγμένα από τα χέρια του πεθερούλη μου την εποχή που δούλευε με το φορτηγό του για τον ΟΤΕ.  Όσο περίμενε τον τεχνίτη να βγάλει τη βλάβη, έφτιαχνε μικρά έργα τέχνης με τα περισσεύματα από τα καλώδια!!!  Και σε ποιόν άλλον θα τα ΄χαριζε παρα στην αγαπημένη του νυφούλα?!
 Όχι πείτε μου, αν δεν είναι τέχνη αυτό τότε τι είναι?!!!




14.Time=χρόνος

 Το τραπέζι της κουζίνας μας, σε αυτό τρώμε από όταν παντρευτήκαμε με το παλικάρι μου!
    Στην φωτό δεν φαίνονται πολύ τα σημάδια του χρόνου πάνω του, μα έχει κάποια ανεξίτηλα!
 Σε αυτό φάγαμε το πρώτο μας γεύμα σαν παντρεμένοι πια, φτιάξαμε τα πρώτα μας πασχαλινά κουλουράκια με τον καλό μου,συνεχίζω με τα παιδιά μας να δημιουργώ συνταγές με γλυκά και αλμυρά, να πλάθουμε πλαστελίνες, πηλούς, να ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρους, τέμπερες κι ενίοτε να το διακοσμούμε, να περνάω βράδια ολόκληρα υλοποιώντας τις ιδέες μου και αφήνοντας τα σημάδια από κόλλες, σιλικόνες, χαρακιές, κλπ που συχνά παίρνουν και λίγο από το χρώμα ή το βερνίκι του, μα αυτό εκεί, ακούραστο να μας δέχεται αλευρωμένο, καμμένο, μουτζουρωμένο, χαραγμένο, να ανοίγει και να κλείνει για τα τραπεζώματα μας και να καμαρώνει όταν το στολίζω με τις δημιουργίες μου ή τις εκάστοτε εμπνεύσεις μου και με τα καλούδια των αγαπημένων μου....
   Μεγαλώνει μαζί μας! Και για μας είναι το πιο όμορφο τραπέζι του κόσμου!



15.Yellow=κίτρινο

 Κίτρινο σαν το λεμόνι!
 Το πιο υπέροχο χειροποίητο μπουκάλι που έχω λάβει ποτέ μου! Είναι φτιαγμένο μεπολλήηηηη αγάπη από σπάγγο και διακοσμημένο με ψηφίδες και χάντρες! Το έφτιαξε η θεία των κοριτσιών μου και δέχεται παραγγελίες για δωράκια! Εγώ της το παράγγειλα για να βάλω μέσα το 
limoncello που με φίλεψαν! Της αρέσει να διακοσμεί διάφορα βάζα και μπουκάλια όπου φυλάσσονται λικέρ ή μαρμελάδες! Αν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί της μπορεί στο κινητό της :6934283474 και στο mail της: maroulita1807@hotmail.com!





16.Out and about= Έξω  και σχετικά με τι.... (υποθέτω ότι εννοεί έξω από το σπίτι και με τι ασχολήθηκα...)

 Εκείνη τη μέρα λοιπόν το πρόγραμμα είχε...θάλασσα, 
μα τα μποφόρ πολλά και μας εμπόδισαν! Έτσι λοιπόν, αφού κάναμε κάμποσες δουλίτσες σαββατιάτικες, κατεβήκαμε στον κήπο και απολαύσαμε τα ζουζούνια μας! Και πείτε μου, τι καλύτερο από ένα κύλισμα στο χορτάρι με το γέλιο των παιδιών μας στ'αυτιά μας?!




17.In your bag=μέσα στην τσάντα μου (εεμ, στο τσαντάκι των μανώ μου, θα έλεγα εγώ!)
     Πολλά μανώ,συμφωνείτε? Και σε πολλά διαφορετικά χρώματα!
 Μανώ έχω από πολλά χρόνια, μα μόλις τα τελευταία βάφω τα νύχια μου. Ο λόγος που είχα τόσα και μάλιστα μπλε, κίτρινα, πράσινα, κόκκινα, κλπ, είναι γιατί τα χρησιμοποιούσα για να βάφω κοχύλια!!! Τα φιλντισένια χρώματα τους και οι πολλές αποχρώσεις, μα και το ότι το κάθε ένα είχε το δικό του πινελάκι, χωρίς να μπερδεύονται μεταξύ τους...τα έκανε αναντικατάστατα!
  Μεγαλώνοντας εμπλουτίστηκε η συλλογή μου και με λίμες, ασετόν και αυτοκόλλητα...




18.Something you don't know about me= Κάτι που δεν ξέρετε για μένα!

 Λοιπόν, από μικρή είχα  αδυναμία στον Μπάμπυ το ελαφάκι του Ντίσνεϋ! Οπότε, όπου το βρω το αγοράζω!  Ή το ζωγραφίζω Ή το διακοσμώ.
 Τελευταίο μου απόκτημα είναι η μινιατούρα με τον Μπάμπυ και την πεταλουδίτσα στην ουρά του. Την συγκεκριμένη πόζα την είχα σε 3D παζλ όταν ήμουν παιδάκι. Τώρα την έχω στο παράθυρο της κουζίνας σε μια μικρή σύνθεση με τον "syngonanthus"!Θέλω να προσθέσω μερικά διακοσμητικά βοτσαλάκια γύρω από το γλαστράκι για να το στολίσω.





19.Imperfect=Ατελής


   Ένα παράδοξο της φύσης!!! Μέσα στο ψυγείο μας είχε μείνει ένα κόκκινο λάχανο κι επειδή μας έπιασαν οι ζέστες κι αρχίσαμε τις ντοματοσαλάτες, μας ξέμεινε κυριολεκτικά στο...ράφι!
  Όταν λοιπόν, αποφάσισα να το στείλω στα αζήτητα του Δήμου, ανακάλυψα ότι από την καρδούλα του παλιού λάχανου, είχε μεγαλώσει ένα μωρό λαχανάκι!!!! Ατελές? Δεν ξέρω! Σίγουρα όμως παράξενο και αφύσικο!!!



20.Fave foto you've ever taken=Αγαπημένη φωτο που έχω ποτέ τραβήξει!
 Καλά, πλάκα μας κάνει???!!!
 ΠΟΙΑΑΑΑ να πρωτοδιαλέξω?! Με το αγόρι μου? με τα παιδιά μου? με τους αγαπημένους μου φίλους και συγγενείς? με θέματα από τη φύση?με αγαπημένα τοπία και τόπους όπου μεγάλωσα και λάτρεψα?
 Διαλέγω ένα αγαπημένο θέμα φωτογραφίας! Ένα ηλιοβασίλεμα...από μια γωνίτσα του Αμβρακικού. Στο βάθος ξεχωρίζουν μερικά κατάρτια από γέρικα καράβια που αργοπεθαίνουν αγκαλιασμένα με την αλμύρα...


(Ρένα, μπορείς να πάρεις την φωτό για την συλλογή σου! ξέρεις εσύ...)






21.Where you slept=Που κοιμήθηκες?


 Μπα σε καλό της... Τι ερωτήσεις είναι αυτές σε μια γυναίκα παντρεμένη με τρία παιδιά?
Όπως λέει ένας συνάδελφος μου (ελαφρώς μισογύνης, που θα φάει κάνα συρραπτικό στο κεφάλι καμιά μέρα)..."έχω κλείσει σαν γυναίκα"!
 Ας μην συγχυστώ, βεβαίως-βεβαίως...
 Στο κρεβάτι μας φυσικά! Μαντέψτε ποια είναι η δική μου πλευρά!...χαχαχα!





22.From a high angle=(οπτική)γωνία από ψηλά


  Ο "syngonanthus" που λέγαμε.... Να μην το δείτε και από πάνω το γλυκούλι μου?
 Κουκλί δεν είναι? Μου θυμίζει κάτι και από διάστημα.... από προχθές που τράβηξα την φωτό ,μέχρι σήμερα, άρχισαν να ανθίζουν τα λουλουδάκια του! Έχουν λίγο χνουδάκι και είναι τόοοσο ξεχωριστά!!!



23.Movement=κίνηση


   Αυτά είναι τα μαλλιά της Ουρανίας μου! Πάντα σε κίνηση! Ξανθός χείμαρρος....




Λοιπόν, καλές και καλοί μου φίλοι, αυτά για σήμερα ως προς την πρόκληση της φωτογραφίας για τον Ιούνιο! Ελπίζω να μην παρατήσατε την ανάρτηση στη μέση λόγω βαρεμάρας και έγραφα τζάμπα τόσες ώρες...χιχιχι!




 Θα σας αποχαιρετήσω με μια αγαπημένη μου...
 Πρόκειται για την γλυκιά Κάντυ-Κάντυ των παιδικών μου χρόνων!
 Μου την ζωγράφισε και την κορνιζάρισε η αγαπημένη μου Ιουλία και μου την έκανε δώρο-έκπληξη!!! 
  Η Ιουλία πάντα την ζωγράφιζε τέλειααα!!!!
 Και με αυτήν θα συμμετάσχω στον 3D διαγωνισμό των SoFan!!!
 Δίπλα στο side-bar...(να χαρώ εγώ ελληνικά, τρομάρα μου) θα βρείτε και το σχετικό σύνδεσμο1 Επισκεφτείτε! Προλαβαίνετε ακόμηηηηη!!!



Σας φιλώ!




 Καλή εβδομάδα σε όοοολους!






Το ποστ αυτό είναι μέρος μια φωτογραφικής "πρόκλησης"
για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.
Έλληνες συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής) στην πρόκληση του Ιουνίου είναι:
stavroula
..................................................................................................


 Θα σας αποχαιρετήσω με μια αγαπημένη μου...
 Πρόκειται για την γλυκιά Κάντυ-Κάντυ των παιδικών μου χρόνων!
 Μου την ζωγράφισε και την κορνιζάρισε η αγαπημένη μου Ιουλία και μου την έκανε δώρο-έκπληξη!!! 
  Η Ιουλία πάντα την ζωγράφιζε τέλειααα!!!!
 Και με αυτήν θα συμμετάσχω στον 3D διαγωνισμό των SoFan!!!
 Δίπλα στο side-bar...(να χαρώ εγώ ελληνικά, τρομάρα μου) θα βρείτε και το σχετικό σύνδεσμο1 Επισκεφτείτε! Προλαβαίνετε ακόμηηηηη!!!




 "So" και "Fan", να είστε επιεικείς μαζί μου! Εγώ την φωτό τράβηξα μόνο.... ;ο)


Σας φιλώ!


 Καλή εβδομάδα σε όοοολους!

                                                                             ;ο)       *Vailie*




19 σχόλια:

  1. Μου άρεσαν όλες!!
    Και φυσικά διάβασα τα πάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α στο καλό, με συγκίνησες βραδιάτικα!!!Ελπίζω να κερδίσεις!! Λα3 (ή αλλιώς Ιουλία ή αλλιώς Julie)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου vailie μου!! Τέλειες όλες!! Με το καινούριο διαστημικό, πραγματικά, λουλούδι να έχει κλέψει τις εντυπώσεις! Τί από κάτω, τί πλάγια, τί από πάνω.. το είδαμε από όλες τις γωνίες του!! χιχι! Δαχτυλιδάκι και βραχιολάκι έχω φτιάξει και εγώ με τα καλώδια του κατανεμητή που είχαμε στον ΟΤΕ (όταν έκανα πρακτική) αλλά δεν είχαν τόσο όμορφα χρώματα τα δικά μας, ούτε και έφτιαξα κάτι τόσο απίστευτο! Πραγματικός καλλιτέχνης ο πεθερός σου!! Υπέροχα τα λόγια που συνοδεύανε όλες σου τις φωτογραφίες...
    Καλή επιτυχία και με τον διαγωνισμό των κοριτσιών!!
    Φιλάκια πολλά και να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ τι όμορφες οι φωτογραφίες σου!!!Το λουλούδι είναι τόσο μα τόσο ξεχωριστό!! Λογικό που το βγάζεις από διάφορες γωνιές! Λατρεύω candy candy!! Το ηλιοβασίλεμα υπέροχο, το δαχτυλιδάκι επίσης!! Και τα λόγια σου καθόλου κουραστικά! Εγώ την απόλαυσα την ανάρτησή σου! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομορφη ανάρτηση!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπω φωτογραφίες! Μας γέμισες όμορφες εικόνες!
    Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό μας. Η Candy βρίσκεται ήδη ΕΔΩ!
    Μπράβο και στην Ιουλία που έκανε την Candy ακόμα πιο γλυκιά!

    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε κοριτσάκι μου και σε βλέπω να μην έχεις που να βάλεις τα βραβεία!! χι χι χι
    Λατρεύω τις φωτογραφίες, αυτές τις απλές, τις ερασιτεχνικές που όλα τα πιάνουν και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη ... μια ολόκληρη ζωή μας έδειξες μέσα από τον φακό σου :))

    Τώρα γι αυτό το φυτό να ρωτήσω ... κάνει έναν μωβ θύσανο σαν λουλούδι? γιατί εγώ έχω καμιά δεκαριά από δαύτα στον κήπο μου και δεν τους έχω δώσει την απαιτούμενη σημασία!!! χαχαχα Δεν ξέρω ούτε πως βγήκαν , ούτε από που προήλθαν, πάντως ξεκίνησε ένα πριν δυο χρόνια και τώρα είναι αρκετά!!!


    φιλιά πολλά πολλά καρδιά μου
    να είσαι καλά και για μια ακόμα φορά
    καλή επιτυχία στον διαγωνισμό :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι χορταστική ανάρτηση!!!Κι εγώ λάτρευα(...και λατρεύω)την Κάντυ-Κάντυ.Αχ τι μου θύμισες....Στοίβες ολόκληρες τα περιοδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πληρέστατη αναφορά!!!! Καλά, έχετε πάθει πλάκα μ' αυτό τον "διαγωνισμό" φωτογραφίας! Όλες πάντως οι δικές σου, ωραιότατες, πρωτότυπες και μέσα στο θέμα!!!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου!! καλή επιτυχία με το διαγωνισμό!!!
    πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρελα΄θηκα με το νεσεσέρ.......το θέλω πολύ...και με τον ξανθό χείμαρρο.Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρήκα την φωτό Νο 13 με το χέρι πολύ sexy. Δεν ξέρω γιατί.
    Είπα να το μοιραστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου αγαπητή Valie! Όλες οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες! Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω! Το δακτυλιδάκι, η πόρτα, τα παιδάκια, ο ξανθός χείμαρρος, ο syngonanthus. . Όλα τέλεια! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΑΙΛΗ ΜΟΥ!!!!!!
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ;
    ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΕ;
    ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ, ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    ΩΡΑΙΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΣΟΥ!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραίες εικόνες!!Απολαμβάνω τις αναρτήσεις όλων των κοριτσιών αυτής της πρόκλησης, είναι τόσο ξεχωριστές!! να σου ζήσει ο ξανθός χείμαρρος, υπέροχα μαλλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι ομορφο ποστ!!αλλα νομιζω η εκπληξη ειναι το απιστευτο δαχτυλιδι του πεθερου σου!φυσικα κ ειναι τεχνη + ειναι κ πανεμορφο!!(επεστρεψα οπως βλεπεις!)σε φιλωω!! :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Hola las fotos tienen que contar siempre una historia y las tuyas lo cuentan, mucha suerte con el concurso.Un abrazo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχομαι να εχεις καλο μηνα, καλη εβδομαδα και ενα πολυ ομορφο και δροσερο καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή