Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Νέοι συγκάτοικοι και το μικρό καράβι!

     Καλησπέρα στην όμορφη γειτονίτσα μας!
  Άλλη μια μικρή καλοκαιρινή ανάρτηση....
 Όπως σας έχω ξαναπεί, κάθε εποχή μου αρέσει να στολίζω το σπίτι μας με ανάλογη θεματολογία!
 Έτσι και τώρα το καλοκαιράκι , έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν διάφορα διακοσμητικά στοιχεία και όχι μόνο, που αφορούν στη θάλασσα, τις διακοπές  μας, την ξεγνοιασιά των παιδικών μας χρόνων!
 Αυτή τη φορά η "κατασκευή" αφορά στους καινούργιους συγκατοίκους μας! 
   Πήγαμε με τις μικρές μια μέρα σε ένα pet-shop. Καταλήξαμε να πάρουμε από ένα ψαράκι στην κάθεμια, παρόλο που είχανε έντονες ενστάσεις για σκιουράκια, καναρίνια και γατο-σκυλάκια...(ό,τι άλλο είδανε δλδ εκεί μέσα!χαχα!) ;ο)
 Που πάω κι εγώ με τρία παιδιά, θα μου πείτε,ε?
  Ήθελα όμως να χαζέψουν που τους αρέσουν τα ζωάκια! Κάθε έξοδος μας προσπαθούμε να είναι και λίγο παιδαγωγική γιατί έτσι ανοίγει το μυαλό τους και λατρεύω τις ερωτήσεις τους και τις φωναχτές σκέψεις τους και τις συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους! 
 Αφού φέραμε τα νέα φιλαράκια μας στο γνωστό σακουλάκι, πήραμε τα υλικά μας και φτιάξαμε την παρακάτω σύνθεση! 




   Ένα φαναράκι που είχα φτιάξει από άλλη φορά περνώντας σύρμα γύρω από τον λαιμό ενός μικρού γυάλινου σκεύους και διακοσμώντας με άσπρες χαντρούλες. Ένα ρεσώ και είναι έτοιμο!




 Ένα κομμάτι από κορμό κισσού που θυμίζει με τα ριζάκια του τα τριχίδια των θαλασσινών φυτών, μερικά κοχύλια και βότσαλα  από τις παραλίες που έχουμε περάσει (καλά πλυμμένα όλα και στον ήλιο να ψοφήσουν τα παράσιτα και μικρόβια)...




 Μια άλλη οπτική γωνία...



....Και να τοι! και οι τρεις μικροί μας φίλοι!!!
 Καθεμιά πήρε διαφορετικό χρώμα για να μην γκρινιάζουμε και να ξέρουμε ποιο  είναι ποιανής! 
 Και...ούτε γάτα ούτε ζημιά ...που λέει και η παροιμία! 
χαχαχα!!!


Και τώρα θα σας δείξω το μικρό μας καράβι, φτιαγμένο με πολλή αγάπη πέρυσι όταν μπήκε εντελώς  τυχαία η Ρένα με το μπλογκ της στον δρόμο μου!

 Θυμάμαι ακόμη στο γραφείο μια μέρα χωρίς πολλή δουλειά... βαριόμουνα τόοοοσο μα τόοοοσο πολύ, καλοκαιράκι κι εγώ αντί να είμαι στην παραλία με τις πιτσιρίκες μου να πλατσουρίζουμε, βρισκόμουν ανάμεσα σε χαρτάκια και παραχαρτάκια που έπρεπε να διεκπεραιωθούν και σε τηλέφωνα που χτυπούσαν απαιτητικά!
 Το έσκασα κι εγώ λοιπόν μέσα στον κόσμο του διαδικτύου (αληθινό σκασιαρχείο! και δεν παίρνει κανείς μυρωδιά ότι λείπεις!!χαχαχα!)
  Ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος! Έπεσα πάνω στα καράβια από θαλασσόξυλα! και στα φοβερα αλουμινοκαπάκια της!!!
 Μιλάμε για αγαλλίασηηηη!!! Δεν χόρταινα να διαβάζω τις αναρτήσεις της και να χαζεύω τις φωτογραφίες της!
  Έτσι κάπως ένα βράδυ το ξενύχτησα λιγάκι  (με πήρε κατά τις τρεις να το τελειώσω) και  έφτιαξα το παρακάτω καραβάκι!

μπροστινή πλευρά


 Πάνω σε ένα θαλασσόξυλο, κολλημένα βοτσαλάκια , ένα άλλο θαλασσόξυλο με πανιά από γάζα, σπάγγο, φελλούς από μπουκάλι κρασί και κοχύλια,μύδια κ μια μικρούλα άγκυρα ριγμένη στην ακροθαλασσιά...
 Μαζεμένα από Ιόνιο κι Αιγαίο, να ανταμώσουνε οι θάλασσές μας σε ένα έργο!



πίσω πλευρά

 Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά που ξεπήδησε από μέσα μου, όταν το ολοκλήρωσα! 
Άγρια χαρά με πιάνει όταν καταφέρω να βγάλω από μέσα μου, να κάνω πραγματικότητα, αυτό που έχει σχηματίσει το μυαλό μου!
 Κι αυτό συμβαίνει γιατί μερικές φορές θα το γυροφέρνω αρκετά στο κεφάλι μου, θα με βλέπω στον  ύπνο μου να το φτιάχνω, θα τρέχει το μυαλό μου με χίλια να βρω πατέντες για να το καταφέρω!
 Και μετά...ποιος με πιάνει μετά!

  Πείτε μου, εσείς το παθαίνετε αυτό? Έχετε άγρια χαρά όταν δημιουργείτε?





 Να και η αγκυρούλα! Με σύρμα φτιαγμένη από το μηδέν!

 Άλλο βίτσιο κι αυτό... Να δημιουργώ από το τίποτα! Από την αρχή το καθετί!
Να στοιχειοθετώ το άπαν σύμπαν του μικρόκοσμού μου...
 Πολλές φορές το παθαίνω αυτό και καταλήγω να μην αγοράζω πολλά πράγματα που μου αρέσουν γιατί απλά μπορώ να τα φτιάξω!  Μήπως πρέπει να προσπαθήσω να το κόψω αυτό το χούϊ?
 Εσείς το έχετε? Σας πιάνει αυτή η άρνηση να αγοράσετε κάτι γιατί με το που το βλέπετε αρχίζετε να το αποδομείτε στα  πρωταρχικά του υλικά? Και σας φαίνεται τόοσο εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας? Είναι κακό? Είναι ελάττωμα? 
Πιστεύω ότι είναι σε αρκετό βαθμό λάθος.  Γιατί εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνω να τα φτιάξω ή δεν έχω όλα αυτά τα εργαλεία που θα με βοηθούσαν να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα κι έτσι δεν τα αποκτώ ποτέ και μένω με τον καημό ή το ξεχνάω... Πάντως μου αρέσει να στηρίζω τους  καλλιτέχνες! 

 Αυτά καλές μου μπλογκοφιλενάδες! 

Καλή Παρασκευή και μην ξεχάσετε να κάνετε πολλές βουτιές το Σαβ/κο! 
(Ναι,ναι, το ξέρω ότι έχουμε εκλογές! Μα δεν σημαίνει πως πρέπει να χάσουμε το μπάνιο μας! Άλλωστε, το βράδυ θα είναι τα exit-polls , οπότε προλαβαίνουμε να χαρούμε τη μέρα και μετά...ε, αγχωνόμαστε και λίγο!)

 Να μου προσέχετε και να μου είστε καλά!
 Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που συνυπάρχουμε στον διαδικτυακό χώρο και για τα όμορφα σχόλια σας!

43 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΛΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ!!!!
    ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!!
    ΠΤΩΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ , ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΟΥΛΕΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΕΣ!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΜΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΡΑΒΙ!!!!!!
    ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΤΙ, ΘΕΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ!!!
    ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ " ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ"
    ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ, ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενα μου...τι ωραια που τα λες!!!
      Δεν πειραζει που εφυγε απο την παρακολουθηση το μπλογκ μου!
      Ναι, δεν στο ειχα πει ποτε, μα εισαι μια απο τις "μουσες" μου! ;ο)
      Αλουμινοκαπακια ειχα ξαναχρησιμοποιησει (θα σας δειξω καποια στιγμη σε τι), μα τα καραβακια τα ειχα δει και σε καποιο νησι πριν χρονια και δεν πιστευα οτι θα μπορουσα να τα καταφερω ποτε. Φαινονται τοσο καταπληκτικα! Τελικα, με τις οδηγιες σου το τολμησα και κατι εγινε! Φετος θα φτιαξω κι αλλα! Μου αρεσε η αργοναυτικη σου εκστρατεια! Λεω να φτιαξω κι εγω ενα μικρο στολο! χιχι! Εχω και αντρα καπετανιο, μην ξεχνιομαστε!!!!!
      Οντως "διαστροφη" ειναι...του εγκεφαλου, νομιζω...
      Το αγορι μου με εχει συνηθισει πλεον αρκετα με αυτον τον οιστρο που με πιανει,(να μιλαμε για κατι και να πεταγομαι ξαφνικα και να μιλαω ακαταπαυστα για μια λυση-πατεντα που επεσε ξαφνικα μεσα στο μυαλο μου, μακραν της συζητησης μας... :οp ) αλλα ακομη απορει που το κεφαλι μου ειναι γεματο τετοια πραγματα και το ποσο εναλλακτικα βλεπω εστω ενα αλουμινοκαπακι,εναν φελλο, λιγο νημα, ενα τσιαγκακι μπυρας,κλπ! Η πλακα ειναι που καμια φορα μου πεταει ιδεες και μου δειχνει εμπιστοσυνη! Το λατρευω αυτο....
      Εσυ ξερεις τι εννοω.... ;ο)
      Καλο και δημιουργικο σ/κ!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΡΕΝΑ ΜΟΥ,,,ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ *ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ* ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΣ....ΑΚΟΥΣ ΒΑΛΙΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ.

    1. Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η!!!!
    2. ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΟΥ Κ Α Τ Α Π Λ Κ Τ Ι Κ Ο!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααχ, Νενα μου...τι καλα που ειμαστε το ιδιο "διεστραμμενες"!!!αχαχαχα!!!!
      Κι εγω μαζι σας κοριτσια!
      Καλο σ/κ και πολλα φιλια! ;ο)

      Διαγραφή
  3. Μα καλά ... πάνε σε petshop με τρία...ΤΡΙΑ μικρά παιδιά??? Εγώ ούτε μισό δεν θα πήγαινα!!! χαχαχαχα και ποιά σου μιλάει ...αυτή που έχει μαζέψει την σάρα την μάρα και το κακό το συναπάντημα σπίτι της...
    Η γυάλα με τα ψάρια ωραία σαν ιδέα αν και δεν συμφωνώ με τις γυάλες αλλά πως να αντισταθείς στα παιδιά! Τα ξύλα δεν ξέρω κατά πόσο αφήνουν καθαρό το νερό τους αλλά πραγματικά χρειάζονται κάτι μέσα στην γυάλα τους για να μην κάνουν αέναους κύκλους στο κενό... αν σε είχα κοντά θα σε φόρτωνα με Κόι και Χρυσόψαρα :) και μια και πιάνουν τα χέρια σου δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα μικρό ενυδρείο, μπορείς να βρεις στο youtube οδηγίες, σου κόβει τα κρύσταλλα ο ειδικός και χρειάζεσαι ειδική κόλλα σιλικόνης για την συναρμολόγηση... μετά ο μηχανισμός του νερού και τα φίλτρα δεν είναι τόσο ακριβά !!! είδες σου βάζω ιδέες!
    Πολύ ομορφο το καράβι και οι κατασκευές σου...και ναι όπως το λες κι εμένα όταν καταπιαστώ με κάτι δεν με πιάνει μόνο άγρια χαρά, ξενυχτάω μέχρι να το δω ολοκληρωμένο!! χαχαχα...
    Σύντομα θα σου δείξω με τι ασχολούμαι τώρα και είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθείς και θα το φτιάξεις!!
    Πήρα φόρα πάλι...βάλε καλέ ένα όριο στις λέξεις που θα γράφουμε!!!

    φιλάκιαααα
    καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερααα...! Ναι, το βλεπω να μου'ρχεται κατα πανω μου...δεν θα την γλυτωσω μια κατασκευη ενυδρειου! Με τον σωστο τροπο βεβαια!
      Να φροντιζεις τα μικρακια σου και να μην τα λες κακο συναπαντημα! Καλο ειναι!χιχι!Την ανιδιοτελεια των ζωων δεν φτανει ουτε το μικρο μας δαχτυλακι!Θελουμε να λεγομαστε και ανθρωποι...τρομαρα μας!
      Καλα σε φανταζομαι να τους ριχνεις ξορκια και βρισιες αγαπης καθως μπερδευονται στα ποδια σου προσπαθωντας να περπατησεις.... Αχαχαχα! ;ο)
      Να υποθεσω οτι εχεις ηδη μια λιμνουλα? Αχ, ναρθω για νουφαρα και χρυσοψαρα?που μου αρεσουν τοσο.... νεραϊδοκατασταση εντελως....
      Ανυπομονω για την επομενη δημιουργια σου και δεν εννοω την ποιητικη... ;ο)
      Και , τελος...δεν μπορω να βαλω φρενο ουτε καν στον εαυτο μου! Λατρευω τα μεγαλα σχολια γιατι ετσι γνωριζομαστε καλυτερα μεταξυ μας...ανοιγουμε τις ψυχες μας και σταλαζουμε την δροσια του ο ενας στον αλλο!
      Καλο σου βραδυ....

      Διαγραφή
  4. Καλορίζικοι οι νέοι σας συγκάτοικοι. Και το σπιτάκι τους έγινε πολύ όμορφο. Δεν πιστεύω να είχαν καμία αντίρρηση;χα χα
    Η σύνθεση με τα θαλασσόξυλα είναι πολύ ωραία.Ακόμη και την άγκυρα σκέφτηκες.Και κάτι τελευταίο, σε διαβεβαιώ και εγώ με την σειρά μου ότι όλες το έχουμε το "χούι" .....του άγχους της δημιουργίας.Μην σου πω ότι η σύλληψη και η εκτέλεση του θέματος γίνεται τις περισσότερες φορές στον...ύπνο.Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωσω μου...καλησπεραααα!!!!
      Ευχαριστω που περασες! Χαιρομαι που εχω συμπαραστατες στην τρελλα μου!!! (αν και ανησυχω λιγο,πολλοι τρελλοι στο ιδιο κλουβι!!!αχαχαχα!!!πλακα κανω!)
      Φιλια και καλο σ/κ! ;ο)

      Διαγραφή
  5. Γεια σου vailie! Μπράβο σου πάντως που πήρες τα παιδάκια σου στο pet shop! Τα ψαράκια σας είναι πολύ χαριτωμένα και η γυάλα τους υπέροχη! Νιώθουν σαν το σπίτι τους ¨) Και το καραβάκι σου είναι πανέμορφο! Πολλά φιλούθκια και καλές βουτιές ¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλικουλα μου!!!! Ευχαριστω για το γλυκο σου σχολιο και για τη βολτιτσα!
      Καλο σ/κ ευχομαι! Φιλια και μια αγκαλια!!!!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρααα!!! Εννοείται ότι ανάλογα με την εποχή πάει και η διακόσμηση!!Ανυπομονώ και γω να βάλω διάφορα καλοκαιρινά στολίδια!
    Pet shop?Χρυσόψαρα?ααα....γιατί δεν με πήρατε και μένα? έχω καιρό που ζητάω και θέλω ένα χρυσόψαρο!!!χαχα
    Κοίτα αυτό:
    http://youtu.be/IZGjsLDIVRE. πλάκα ε?χαχα.
    Πολύ ωραία η γυάλα!! Και η κατασκευή υπέροχη!
    Ναι αμέ το παθαίνω!Ανυπομονώ και χαίρομαι να τελειώσω καθε τι που φτιάχνω! Όχι οτι δεν υπάρχει και κάτι που να το έχω αφήσει στη μέση, αλλά λέμε τώρα..
    Δεν αγοράζω όταν μπορω να το φτιάξω μόνη μου, αλλά μερικές φορές αν δω κάτι και μου αρέσει πολύ πολύ μπορεί να το αγοράσω...
    φιλάκιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα δεν κοιμηθηκα ακομη! Απανταω στα σχολιακια μου!
      Το λινκ που μου εδωσες δεν με βγαζει καπου! :ο(
      Εχουμε περασει απειρες ωρες μελετωντας την τρελλα μας....ξερεις και ξερω! ;ο)
      Φιλακια και θα τα πουμε, κοριτσακι....Καληνυχτα!

      Διαγραφή
    2. Α, οκ! Κατι δεν πατησα καλα! Το ειδα!!!! Ψα'ακι! Ψα'ακι! πωπω...αγωνια με ειχε πιασει και οταν το πρωτοδα θυμαμαι! χαχαχα! :ο)

      Διαγραφή
  7. βγάλε τα ξυλάκια -μη θεέ μου χειρότερα- πάνε τα ψαράκια.
    Εσένα θα σου άρεσε να σου έβαζαν στον χώρο σου κάτι που να βγάζει μόνιμα αμμωνία;;;;;;;;;;;;;γι'αυτό έχει τέτοιο χρώμα το νερό, αυτό έχεις κάνει με τα ξυλάκια
    αν θές να κάνεις διακόσμηση κάνε την σε ενα άλλο βάζο κι όχι εκεί που ζουν τα ψάρια
    αφού ήσουν σε pet shop γιατί δεν ρώτησες τι πρέπει να βάλεις μέσα.
    Μαρία
    θα ξαναπεράσω ,δεν μπορούσα να ανοίξω το google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα, Μαρακι μου, μην τρελλαινεσαι! :ο)
      Τα εβγαλα τα ξυλακια απο μεσα! Και δεν τα ξαναεβαλα, μην ανησυχεις! 2 βραδυα τα κρατησα για να αναψω το κερακι μου...
      Παντως δεν ηξερα οτι βγαζουν αμμωνια! Ευχαριστω για την ενημερωση!
      Ελα ξανα οταν μπορεσεις! Φιλια και καλως ορισες!!! ;ο)

      Διαγραφή
  8. Γεια σου γλυκιά μανούλα!!!
    Πω,πω όμορφα ψαράκια πο πήρατε!!!Προσπαθώ να Φανταστώ τι διάλογο θα'χαν τα πιτσιρίκια!!Πλάκα θα είχε!!
    Άγρια χαρά δε λες τίποτα!!!Όταν είναι να φτιάξω κάτι το σκέφτομαι στον ύπνο μου, στον ξύπνιο μου μέχρι να ολοκληρωθεί και να μ' αρέσει!! Εκεί να δεις χαρά, απερίγραπτη!!Ανυπομονώ να το φορέσω μετά!!
    Φιλιά, καλό σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεφτει ΤΟ γελιο (κρυφα) οταν ακουμε με το αγορι μου τα παιδακια μας να κουβεντιαζουν!Εχει αρχισει και μιλαει (πολυ, πιστεψε με!!!) και η μικρη, η οποια επαναλαμβανει οπως μπορει τα λογια των μεγαλων...χιχιχι!
      Ναι, και στον υπνο και στο ξυπνιο.... τελευταια σκεφτομαι θαλασσες, καρπουζια,γρνιτες, καπελα με κορδελες που ανεμιζουν.... δεν μπορω να μαζευτω!
      Φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  9. Κι' εγώ πάντως κοιμάμαι, ξυπνάω και ονειρεύομαι πώς θα φτιάξω την επόμενη κατασκευή. Τη "δουλεύω" τη "δουλεύω" στο μυαλό μου και τελικώς ΔΕΝ την καταφέρνω να μου αρέσει! Αυτό κι' αν είναι αρρώστια! Να το χαρούν τα κορίτσια σου το μίνι ενυδρείο τους!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλια μου, χαιρομαι που συμφωνεις με τον πανικο του μυαλου μου! χιχιχι! Αρρωστια, οπως το ειπες!
      Ασε που δεν μπορω να το συγκρατησω ουτε στη δουλεια ουτε πουθενα! Μπορει να μιλαμε ησυχα κι ωραια σε μια παρεα κι εγω να πεταχτω πανω και να αρχισω να λεω ακαταλαβιστικα...ή αν ειμαι σπιτι να αφησω ο,τι κανω και να τρεξω να φτιαξω αυτο που θαχει φυτευτει στο μυαλο μου...
      Αστα σου λεω.....
      Φιλια και αγαπη για το σ/κ! ;ο)

      Διαγραφή
  10. Θα συμφωνήσω με τη Levina όσον αφορά το θέμα ενυδρείο μιας και είχα πολλά χρόνια μεγάλο ενυδρείο 200 λίτρων. Τα χρυσόψαρά σου δεν θα επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου εχθρικό επειδή:
    1. ο χώρος είναι υπερβολικά περιορισμένος και ίσως πάθουν ασφυξία από έλλειψη οξυγόνου (θα πρέπει να αλλάζεις πολύ τακτικά το νερό)
    2. Δεν καθαρίζεται το νερό με ειδικό φίλτρο
    3. Είναι η γυάλα σου μικρή έβαλες και αυτά τα τεράστια ξύλα.... άστο καλύτερα.
    4. Πάρε ένα μικρό ενυδρείο με ηλεκρικό φίλτρο νερού το οποίο είναι μικρό και δεν κοστίζει μια περιουσία αν θες να ζήσει το ψάρι πολύ καιρό.

    Ελπίζω να βοήθησα.

    Το δικό μου κατοικίδιο είναι εδώ
    http://larissa-town.blogspot.gr/2011/10/bianca.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Gyro μου!
      Απιθανη η Μπιανκα σου... την λατρεψα! Πρεπει να εχει φοβερη υφη η γουνιτσα της,ε? Ειναι απο τις καλυτερες στον κοσμο! Αγαλλιαση το χαδι,ε?χιχι!
      Ευχαριστω για τις πληροφοριες...τα ψαρακια φοβαμαι πως θα πεσουν στον βωμο της επιστημονικη ερευνας των παιδιων μου!
      Εχω ζησει το σεναριο με την αλλαγη του νερου για χρονια και ποτε δεν ειχα φιλτρο νερου. Διαπιστωσα παντως με την αποκτηση εμπειριας οτι τα εκαστοτε χρυσοψαρα που ειχα δεν προβληματιζονταν ιδιαιτερα με το νερο που βρωμιζε (πιο πολυ εμενα με εκοφτε!),ηταν σαν να εγκλιματιζονταν κατα καποιο τροπο και μεγαλωναν κανονικα!
      Ονειρο μου ειναι ενα ενυδρειο με τροπικα ή μια λιμνουλα με χρυσοψαρα και νουφαρα... Οψομεθα! ;ο)
      Τα ξυλα,οπως ξαναπα, τα εβγαλα μετα απο δυο μερες και αλλαξα νερο, κλπ...
      Σε ζηλευω ηδη για το 200λιτρο! Τι το εκανες τελικα? Πες μου οτι δεν εσπασε οπως στις ταινιες....
      Καλο σ/κ! ;ο)

      Διαγραφή
    2. Είναι στην αποθήκη μου και το πουλάω ευχαρίστως.
      Δεν μπορώ πλέον λόγω χώρου να έχω τόσο μεγάλο ενυδρείο.
      Δυστυχώς.

      Διαγραφή
  11. Ομορφη η σύνθεσή σου Vaillie , αλλά κι εγώ ετοιμαζόμουν να σου πώ ότι τα ξύλα δεν πρέπει να μείνουν μέσα στην γυάλα. Με πρόλαβαν όμως βλέπω....
    Για το χούϊ όπως λές, το έχουμε πολλές. Εγώ τουλάχιστον όταν δώ κάτι, πάντα πρώτα σκέφτομαι εάν μπορώ να το φτιάξω μόνη μου.
    Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου ! Φιλιά και καλό καλοκαίρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για την βολτιτσα και για τις συμβουλες καλη μου!
      Χαιρομαι που εχω συμπαραστατες στην τρελλα μου...χιχι!
      Φιλια και καλο σ/κ!

      Διαγραφή
  12. vailie μου να τα χαίρεστε τα νέα μέλη της οικογένειάς σας!! Δεν πάνε όμως, με τρία παιδιά σε pet-shop! Α πα πα!! Αφού τα έπεισες και πήρατε τα ψαράκια και δεν γυρίσατε με κουταβάκι πάλι καλά! χαχα! Πολύ όμορφη η διακόσμηση της γυάλας, αν και έχω ακούσει πως δεν κάνει να προσθέτεις "φυσικά" αντικείμενα στη γυάλα που ζούνε τα ψαράκια! Για το καραβάκι δεν έχω λόγια!! Πανέμορφο!! Είναι πολύ ωραίο να αλλάζει το σπίτι για να υποδεχθεί την κάθε εποχή του χρόνου!! Και τώρα είναι η εποχή για καραβάκια, αστερίες, κοχυλάκια, θάλασσες.. Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω μικρουλα μου....
      Αναστατωση προκαλεσα με αυτη μου την αναρτηση και με τις ριζες μεσα στην γυαλα! Καλλιτεχνικη αποψη ηταν! Δεν περιμενα τοση φασαρια...Την επομενη φορα θα βαλω κατι αλλο!
      Φιλακια και καλο σ/κ!
      Σφιχτη αγκαλιτσα...

      Διαγραφή
  13. vailie πολύ όμορφα τα ψαράκια σας...έχουμε και εμείς ψαράκια...πέρυσι να φανταστείς γέννησε το ένα ψάρι και έκανε 12 μικρούλια, ίσα ίσα που τα έβλεπες...τόσο μικροσκοπικά ήταν

    εδώ που τα λέμε το κλαδί κισσού ήταν οι χειρότερο, αλλά αφού το έβγαλες οκ...αν βάλεις πάλι κάτι μέσα να είναι αγορασμένο από μαγαζί με τέτοια είδη ή αν βάλεις κάτι που δεν έχεις αγοράσει να το βράσεις για πολύ ώρα και πολλές φορές...την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Μελισσαλη μου!
      πωπω.... Δεν μπορω να φανταστω πως ειναι να γενναει ενα ψαρακι κι αλλα ψαρακια σε τοσο τεχνητο περιβαλλον!
      Θα πρεπει να ησαστε πολυ περηφανοι,ε? να σας ζησουν! χαχαχα!!!
      Ευχαριστω για τις συμβουλες, ηταν μια εμπνευση της στιγμης να προσομοιασουμε το φυσικο περιβαλλον τους και γι'αυτο το καναμε για λιγο...
      Φιλια και καλο σ/κ!!! ;ο)

      Διαγραφή
  14. Τα ενυδρεία τα λατρεύω, όσο μικρά ή μεγάλα και αν είναι!!! Είναι υπέροχα τα ψαράκια!!! Είχα κι εγώ κάποτε, θέλει όμως πολυ φροντίδα!! Το καραβάκι σου είναι πανέμορφο!!! Έχω μαζέψει κι εγώ μερικά τέτοια ξυλαράκια από τη θάλασσα.. Λες;;;; Όσο για το μικρόβιο που έχεις, κι εγώ μία από τα ίδια!!! Η χαρά της δημιουργίας είναι απίστευτη!!! Δεν περιγράφεται το συναίσθημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΡΕΛΟΚΟΡΙΤΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΧΤΥΠΙΕΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!!!ΠΟΣΟ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ!!ΚΑΙ ΓΩ ΝΟΙΩΘΩ ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΗ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΤΩΜΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΝΑΚΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ!!!Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΩΡΑΙΑ ΕΝΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.
    Η ΓΥΑΛΑ ΣΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑ!!!! ΠΑΛΙ ΖΗΛΕΥΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΘΑΛΛΑΣΟΞΥΛΑ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΕΣ ΣΟΥ ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χούϊ!!Μεγάλο χού¨!!Δεν κόβεται με τίποτα!!!χαχα Σε λίγο δεν θα χωράμε στο σπίτι!χιχι!Πού όμορφο το καραβάκι σου!Τέλεια η λεπτομέρεια με την χειροποίητη άγκυρα!!!Πιστεύω ότι τα μικρά είναι ξετρελαμένα με τα ψαράκια!!!Φιλάκια πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Hola que valiente ir a una tienda de mascotas con tus hijos, yo no podría, los sacaría llorando, pues se lo llevarían todo y en cuanto a la decoración de 10 me gusta mucho y el detalle del barco genial, un fuerte abrazo y un enorme beso a tus hijos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα. Περνάω λίγο βιαστικά .Έχεις βραβειάκι στο μπλοκάκι μου.Σε περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΧΑΚΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!
    ΞΑΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπέροχη η σύνθεση με τα θαλασσόξυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστωωωωωω που περασατε απο το φτωχικο μου και που δεν με "βρισατε" κι εσεις για την γυαλα με τα χρυσοψαρακια μας!!!
    Φιλια και καλο βραδυ! ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλώς δεχτήκατε στο σπίτι σας τους νέους ένοικους. Πολύ όμορφο το καραβάκι σου!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαχαχα! Εντάξει για αρχή η ψαρογκαρσονιερίτσα!! Αν όμως τα κρατήσετε, θα χρειαστείτε κάτι μεγαλύτερο και φιλικότερο!!! :))))
    Θα χάρηκαν πολύ τα ζουζούνια σου!!! Πολύ όμορφες και οι υπόλοιπες κατασκευές! Φιλιάάά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλημέρα, έτοιμη η ζωγραφιά , θα την βρεις εδώ
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2012/06/blog-post_7309.html

    στο νούμερο
    15) http://vailie-in-escapeland.blogspot.com
    Λοιπον, θα ηθελα κι εγω μια καλοκαιρινη ζωγραφιτσα για το μπλογκοσπιτακι μου! Ενα παγωτο χωνακι....σλουρπ! ;ο)

    Με αγάπη από μένα για σένα, αγαπητή μου Βάλι, σου ζωγράφισα πολλά να διαλέξεις την αγαπημένη σου γεύση :) Την δροσιά του να 'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ωωω ευχαριστώ πολύ και για την εικονίτσα μου στο κατω μερος του μπλογκ σου
    εισαι πολυ γλυκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πολύ όμορφο το ενυδρείο...ελπίζω να μην έχουν τρελαθεί τα ψαράκια από το ενδιαφέρον των παιδιών!!! Τα δικά μας...πάντα αφήναν την τελευταία τους πνοή στο βωμό της υπερπροστασίας...για να μην πω υπερφαγίας...μιας και πάντα υπήρχε κάποιος που παραπονιέταν ότι δεν τα τάισε ποτέ!!! Την ευχαριστήθηκα όμως την ανάρτησή σου και για ένα ακόμη λόγο...με έκανες να νοιώσω ότι δεν είμαι η μόνη που βλέποντας κάτι σε βιτρίνα μαγαζιού... οραματίζομαι υλικά και παραλλαγές...που κάποιες φορές ξέρω ότι δεν μπορώ καν να τις υλοποιήσω...αλλά ξαναγυρνώ να το φωτογραφίσω..όταν κλείσουν τα μαγαζιά... για την περίπτωση που το προσπαθήσω!!!Αυτό και αν είναι εμμονή-διαστροφή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ όμορφο και πολύ καλοκαιρινό post απ' όλα έχει!!! Να τα χαίρεσαι!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου κορίτσι.!!!! Εγώ δεν περνάω ούτε απ'έξω με τα καμάρια μου.!!!! χαχα Καλά έκανες!!!! Καλώς δεχτήκατε τα νέα μέλη στην οικογένεια σας λοιπόν!!!χαχα Το καραβάκι όλα τα λεφτά!!!!! Με την άγκυρα ξετρελάθηκα!!!Μπράβο σου.!!! Φιλιά.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή