Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

ΚΡΥΥΟΟΟΟΟ....!!!!!!!

Γεια και χαρά! 
Πωπω κρύο που έχει σήμερα.... Χιονιάς είναι ο καιρός!Τελείως! Η οικογένεια κοιμάται! Μετά από μπόλικη,ζεστή ψαροσουπίτσα, που μοιραστήκαμε με αγαπημένους, τους πήρε ο Μορφέας αγκαλίτσα για όνειρα γλυκά και η μαμά χαλαρώνει λίγο κι εκείνη κάνοντας μια ανάρτηση ακόμη! 
 Και με όλο αυτό το κρύυυοοο (μπρρρρρρ!)  μια σκέψη μου'ρχεται στο μυαλό: σκουφί και κασκόλ,φυσικά! 
Ορίστε λοιπόν, ένα σκουφάκι ,δωράκι που ταξίδεψε ως την μουντή και βροχερή Σκωτία για να δώσει λίγο από το ελληνικό φως! Λίγο ελληνικό γαλανό ουρανό και λίγο μπλε των θαλασσών μας.....
(Έτσι! Για να μην ξεχνιώμαστε....! Γιατί από κάποιους πήρανε κάποτε τα φώτα τους και  τώρα έχουν λυσσάξει να μας σβήσουν απ'τον χάρτη!!!)  
 Επανέρχομαι στο 'κουφί μου όμως!- Έχει και λελούδι πάνω του! Με χάντρες γαλάζιες διάφανες.
                                            Να'το και από άλλη γωνία να διείτε το λέλουδο!
                                               Έχει και λίγη δαντελίτσα στο τελείωμα του!
                                             Με το συγκεκριμμένο νήμα είχα ξετρελλαθεί!
 Μόλις τέλειωσα το 'κουφάκι, έφτιαξα και κασκολάκι! ;-) Και μετά άλλο ένα 'κουφάκι για ένα γλυκό κοριτσάκι!χιχι!  Αλήθεια το απόλαυσα αυτό το νήμα! Και το βελονάκι μου δεν σταματούσε!
Ναι,καλά το καταλαβατε. Ειμαι φανατική του πλεξίματος με το βελονάκι!!! Και όχι μόνο...χεχεχε! Τι? Τζάμπα είχα δυο γιαγιάδες που  πλέκανε σαν τις "τρελλές" για να προλάβουνε να έχουν κάτι προίκα όοοολες τους οι εγγονές? Της μιας γιαγιούκας μου πήρα το όνομα, μα την χάρη την έχω και των δύο τελικά (σε αυτόν τον τομέα,όχι και σε όλα. Άφησα κάτι και για τα άλλα εγγονάκια!χαχαχα!)
Σαν παιδί τις παρακολουθούσα και τις έχω μες στα μάτια μου ακόμα, εκεί, με το εργόχειρο και την υπομονή τους,λες και ήταν κακό να σταματήσουν τα χέρια τους να κάνουν κάτι! Μεγαλώνοντας, και μάλιστα τα τελευταία χρόνια που μεγαλώνω κι εγώ τα παιδιά μου, συνειδητοποίησα πως κάποια στιγμή δεν θα τις έχω πια να μου δείξουν όλα αυτά που ξέρουν και έπρεπε να βιαστώ να μάθω! Τελικά τις λεπτομέρειες μου τις έμαθε η γιαγιά-ιντερνετ με τα βιντεάκια του u-tube....χιχιχι!  8-)
                                                   Άμα σας λέω κρύο, να με πιστεύετε!
                                                Αχ,να χιόνιζε λιγάκι για Χριστούγεννα.......
                             (οι φωτό είναι  από το μπαλκόνι μας τραβηγμένες-πέρυσι όμως...) 

4 σχόλια: